phone
Podpora live 24\7
Doprava zadarmo

Cipro

Čo je Cipro a dá sa kúpiť bez receptu?

ciproV tomto článku vám priblížime liek Cipro. Dozviete sa tu informácie, ako na čo slúži tento liek, ako ho môžete získať, ako ho užívať a aj aká je jeho cena.

Cipro je liek z kategórie chinolónové antibiotiká. Jeho účinnou látkou je ciprofloxacín. Cipro slúži na zastavenie rastu baktérií a ich zahubenie. Je používaný na liečbu mnohých druhov infekcií, ako sú respiračné, močové, kožné, gastrointestinálne a aj kostné infekcie. Nebude však fungovať pri prechladnutí alebo chrípke, pretože to sú vírusové infekcie, na, ktoré Cipro nemá efekt. Cipro je na predaj v tabletkovej forme a je potrebné ho zapiť vodou.

Cipro nie je možné kúpiť bez receptu. Jeho predaj je teda obmedzený, no je možné ho zakúpiť online mimo Slovenska. Slovensko, ale aj ostatné krajiny majú čoraz väčší problém s pacientmi, ktorí užívajú lieky bez predpisu a nesprávne kvôli nejakému internetovému článku alebo videu. Je používaný na boj s infekciami a jeho dávkovanie by vám mal určiť váš lekár alebo lekárnik.

Pokiaľ budete užívať Cipro bez receptu a na liečenie napríklad chrípky, vybudujete si voči lieku imunitu, a keby ste ho v budúcnosti potrebovali, nebude fungovať správne. Je potrebné ho užívať v pravidelných intervaloch a dĺžka jeho užívania závisí od toho, na čo je brané. Cipro môžete brať na lačno aj po jedle, no vyhnite sa kombinovaniu s mliečnymi výrobkami.

5


Balenie 250mg
Balenie
Cena
Per tabletu
Kúpiť
250mg × 30 tabletky
37,27 EUR
1.24
250mg × 60 tabletky
41,93 EUR
0.70
250mg × 90 tabletky
46,59 EUR
0.52
250mg × 120 tabletky
55,92 EUR
0.47
250mg × 180 tabletky
60,59 EUR
0.34
Balenie 500mg
Balenie
Cena
Per tabletu
Kúpiť
500mg × 30 tabletky
40,06 EUR
1.34
500mg × 60 tabletky
45,66 EUR
0.76
500mg × 90 tabletky
51,26 EUR
0.57
500mg × 120 tabletky
61,52 EUR
0.51
500mg × 180 tabletky
83,91 EUR
0.47

Je možné objednať Cipro online a aká je cena?

Cipro je možné objednať online cez niektorú internetovú lekáreň, ako je napríklad Slovenska-Lekaren.com. Cipro je možné objednať aj mimo Slovensko, kde je ešte voľný predaj, a tak ho viete kúpiť aj bez receptu. Je však potrebné byť veľmi opatrný, pretože z neoverených stránok môžete takýmto nákup prísť o peniaze, či horšie o vaše zdravie. Z neznámych zdrojov tieto lieky nemuseli prejsť kontrolou, a tak si nemôžete byť istý ich obsahom.

Jeho cena za jednu tabletku sa pohybuje v rozmedzí 0,50 € a 2,30 € v závislosti od množstva účinnej látky a veľkosti balenia. Jeho cena sa môže líšiť aj od samotnej stránky. Cipro je na Slovensko dovážaný, a preto je jeho predaj ovplyvnený aj cestou. Nie vždy je najlepšie ísť po tej najnižšej cene. Tá môže znamenať dlhší čas doručenia, čo pri bakteriálnych infekciách, nie je najrozumnejšia voľba. Často je potrebné sa na miesto toho koľko stojí pozerať na zdroje a dopravu.

Prečo je výhodnejšie kupovať Cipro a iné lieky online

Online nákup liekov vám vie priniesť mnoho výhod. Lieky sú ešte stále jeden z produktov, ktorého predaj a nákup online je veľmi zriedkavý, a to aj v rozvinutejších krajinách akou je aj Slovensko. A pritom mnoho výhod online nákupu je ešte výraznejších pri lekárni. Prvou z nich je to, že samotný dôvod, prečo chodíme do lekárne je pretože sme chorí. Pri nákupe liekov, tak môžeme jednoducho nakaziť aj iných, čomu vieme jednoducho predísť cez predaj na internete.

Ďalšou výhodou, ktorá je ešte dôležitejšia pri liekoch, je samotná cena. Je pochopiteľné, že prevádzka kamennej lekárne stojí veľké peniaze a tie sa musia odraziť na cene lieku, ktorý predám drahšie. Ak by ste Cipro kupovali online viete si nielen jednoducho porovnať cenník na rôznych stránkach a vybrať tú najlepšiu, môžete si taktiež porovnať zdroje a jednoduchšie vybrať veľkosť, ktorú potrebujete. Čím sa dostávam k ďalšej podstatnej výhode.

Tou sú zásoby. Čím menej je užívateľov nejakého lieku, tým je aj zredukovaný jeho predaj. To je možné vidieť práve pri liekoch na predpis, ako je aj Cipro, ale aj tých bez receptu. Slovensko je pomerne malý trh, na ktorom sa neoplatí vytvárať veľké zásoby pre predaj. A tak lekárne nemajú dostupné všetky lieky a musia ich doobjednávať, keď po ne niekto príde. Nielen, že si na internete môžete vybrať vhodnú veľkosť balenia, je prijateľnejšia cena, ale hlavne máte istotu, že ten liek príde a navyše priamo k vám. Čo je výborné, keď ste chorí.

Cipro – na čo musíte dať pozor

Pred užívaním Cipro sa poraďte so svojim lekárom a prečítajte si príbalový leták. V tejto sekcii nájdete látky, s ktorými nemôžete Cipro brať zároveň a v akých situáciách by ste si mali overiť, či môžete Cipro brať. Tieto zoznamy však nemusia byť kompletné. Je preto potrebné, aby ste podnikli ďalšie kroky a zabezpečila tak správne účinky lieku.

Neužívajte tento liek so žiadnou z nasledujúcich látok cisaprid, droperidol, terfenadín a tizanidín. Tento liek môže tiež účinkovať rozlične s nasledujúcimi látkami:

  • antacidá
  • kofeín
  • cyklosporín
  • didanozínom (ddl) pufrované tablety alebo prášok
  • lieky na cukrovku
  • lieky na zápal, ako ibuprofén, naproxén
  • metotrexát
  • multivitamíny
  • omeprazol
  • fenytoín
  • probenecid
  • sukralfát
  • teofylín
  • warfarín

Vaši poskytovatelia zdravotnej starostlivosti by mali pred predpísaním tohto lieku poznať vašu stravu, lieky a doplnky stravy, ktoré užívate. Povedzte im tiež, ak fajčíte, pijete alkohol alebo užívate nelegálne drogy. Môžu interagovať s liekom a spôsobiť nechcené reakcie a narušiť liečbu.

Možné vedľajšie účinky Cipro

Cipro môže mať v kombinácii s inými látkami, ale aj bez nich vedľajšie účinky. Tie sú nebezpečnejšie, ak patríte do jednej z rizikových skupín užívateľov tohto lieku. Medzi týchto užívateľov patria ľudia trpiaci srdcovými problémami, chorobou obličiek, chorobou pečene, záchvatovou poruchou, alergiou na účinnú látku Cipro a taktiež deti s problémami kĺbov. Opatrené by mali byť aj tehotné a dojčiace ženy, a tie, ktoré sa snažia otehotnieť.

Medzi vedľajšie účinky Cipro, pri ktorých však nie je potrebné kontaktovať lekára patria hnačka, nevoľnosť alebo biele škvrny a vredy v ústach. Pokiaľ však trpíte alergickou reakciou, máte problémy s dýchaním, nepravidelný tep srdca, pocit mdloby, pocit zmätenosti alebo bolesti v kĺboch a svaloch, kontaktujte vášho lekára alebo zdravotný personál čím skôr.

Tento zoznam nie je úplný a môžu nastať aj horšie vedľajšie účinky akými je záchvat alebo bolesť a problémy s močením. Pokiaľ nastanú nejaké komplikácie pri užívaní tohto lieku, riešte ich s vašim lekárom. Problém môže byť v dávkovaní, interagujúcich látkach, ale môžete mať aj problém s liekom samotným.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *